Novapolis

SEMINARIILE TEMATICE GLOBALCOOL AU ÎNCEPUT LA BUCUREȘTI!

poza1

 

SEMINARIILE TEMATICE GLOBALCOOL AU ÎNCEPUT LA BUCUREȘTI!

 

Asociația Novapolis- Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare a organizat vineri, 21 octombrie 2016 și joi, 3 noiembrie 2016, activități de informare și promovare și a desfășurat 2 seminarii  tematice în cadrul proiectului „GlobalCool! Creșterea gradului de informare și implicare activă în rândul tinerilor, cu privire la problemele de dezvoltare ale lumii actuale”.

Elevii de liceu din București au fost astfel informați cu privire la problemele de dezvoltare globală și Agenda de Dezvoltare Post-2015 și au participat cu entuziasm în cadrul activităților. În cadrul seminariilor, adolescenții au discutat despre cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă, au pregătit materiale dedicate, au realizat postere și au susținut prezentări cu privire la teme specifice ca de exemplu globalizarea, drepturile omului și toleranța, accesul la educație, sărăcia, schimbările climatice și foametea.

Cu ocazia seminariilor, tinerii au înțeles și au arătat că schimbarea globală începe într-adevăr cu fiecare dintre noi.

Activitățile au fost derulate cu sprijinul doamnei Fayda Sarad din partea Fundației Drumul Educației.

Următoarele seminarii tematice vor fi organizate în județele Bacău, Buzău și Vrancea.

Proiectul GlobalCool urmărește realizarea unei campanii de informare, conștientizare și sensibilizare, adresată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani din instituțiile de învățământ liceal din București și din județele Bacău, Buzău, Vrancea, cu privire la problemele de dezvoltare globală. Principalele tematici pe care proiectul le abordează sunt legate de Agenda de Dezvoltare Post-2015, punând accentul pe aspecte precum eradicarea sărăciei extreme, egalitatea de gen, educație inclusivă și echitabilă, munca decentă, migrație și dezvoltare.

Proiectul se derulează pe parcursul a 10 luni (01.06.2016 – 30.03.2017) și este co-finanțat de către Guvernul României prin RoAid – Programul României de Cooperare pentru Dezvoltare.

 

 

Contact

NOVAPOLIS