Novapolis

România s-a alăturat BTIN prin aderarea Primăriei Constanța

In cadrul proiectului Snapshots From The Borders in care partenerii din Romania sunt Asociația Novapolis și Primaria Constanța a fost creata Rețeaua Orașelor de la graniță și Insulelor – BTIN (Border Town Networks and Islands).
Ne bucuram ca începând cu luna septembrie 2020, Romania s-a alăturat Rețelei prin aderarea recenta a Primăriei Constanta. Construită ca instrument inovator, Rețeaua are rolul de a consolida și extinde relațiile instituționale existente, în vederea soluționării problemelor legate de solidaritatea și primirea migranților. Aceasta va reprezenta orașele de frontieră în fața instituțiilor naționale și europene, astfel încât să se țină seama în mod corespunzător de aspectele si provocările sau problemele legate de solidaritate și de recepție a migranților, cooperare pentru dezvoltare, pace și dialog între autoritățile locale.
Beneficiile aduse de statutul de membru al rețelei BTIN și implicarea în activitățile propuse de aceasta sunt de lungă durată și au impact asupra dezvoltării durabile a orașului. Prezența în cadrul rețelei, alături de alte orașe importante, aduce municipiului Constanța un plus de imagine și îi oferă oportunitatea de a fi un oraș activ la nivel european.

Mai mult, municipiul Constanța poate beneficia de sprijin în vederea dezvoltarea unor politici, strategii și proiecte durabile în domeniul migrației, bazate pe cele mai recente standarde la nivel european.

Mai multe informații puteți afla accesând http://www.snapshotsfromtheborders.eu/welcome-border-towns-and-islands-network/

 

Contact

NOVAPOLIS