Novapolis

Raportul global Snapshots from the Borders este public

Screenshot_20200508-000456_Adobe AcrobatAsociația Novapolis anunță publicarea Raportului Global al cercetării participative realizate în cadrul proiectului Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, contract nr. CSO-LA/2017/388-115 , Program EuropeAid, DEAR (Educație pentru dezvoltare și acțiuni de sensibilizare).

Studiul global este o sinteza a cercetarii ce s-a desfășurat la nivel european prin derularea a 20 de anchete participative locale. Cercetarea prezinta cazurile și compară informații privind imigrația pe teritorii situate în 13 State Membre, dupa cum urmează: Traiskirchen (Austria Inferioară), Strass in Steiermark (Styria) – Austria; Mostar – Bosnia și Herțegovina; Burgas – Bulgaria; Agios Athanasios – Cipru; Grande-Synthe – Franţa; Thuringia Lander – Germania; Insulele din Marea Egee și Rodos – Grecia; Siklósnagyfalu – Ungaria; Lampedusa (Sicilia), Provincia Autonomă Bolzano, Regiunea Marche, Regiunea Apulia – Italia; Marsa – Malta; Constanța – România; Maribor și Črnomelj – Slovenia; Tenerife – Spania; și Suedia.

Capitolul I al Raportului prezintă situația la nivelul UE și interdependența dintre comunitățile UE, naționale, locale dintr-o perspectivă a administrației pe mai multe niveluri cu o atenție sporită pe explorarea trecutului diferit de imigrare/emigrare. Totodată in primul capitol sunt explorate și analizate dimensiunile politicii naționale în domeniul migrației si sunt descrise teritoriile și experiențele de migrație ale acestora.

Capitolul II furnizează informații asupra opiniei publice și reprezentarii migrației, respectiv asupra aspectelor relevante legate de integrare la nivel local. In acest sens o dimensiune crucială este discursul politic și politica, respectiv dinamica politicilor și factorilor locali/nationali cu accent pe limitele și succesul lor, practicile utilizate si nevoile de îmbunătățire.

Pe de altă parte rolul acțiunilor actorilor societății civile și autorităților locale, felul în care aceștia cooperează și se confruntă cu provocări legate de migrație constituie în aceiași măsură elemente atinse de cercetare.

Raportul global aduce astfel în prim plan diferitele contexte locale, regionale, naționale, europene precum și provocările, experiențele, practicile și modalitățile de cooperare inter-actori în gestionarea imigrației și a integrării refugiaților, respectiv impactul fluxurilor la nivelul teritoriilor/regiunilor și orașelor partenere în proiect și modul în care imigrația și integrarea migranților sunt gestionate în fiecare țară, în special la nivelul comunităților locale.

Puteti descărca gratuit Raportul Global aici Raport RO

Contact

NOVAPOLIS