Incluziunea profesională a resortisanților țărilor terțe: un instrument de consultare pentru angajatori și antreprenori
În perioada martie – mai 2019, partenerii proiectului MiraGE, au efectuat o cercetare și au realizat o serie de interviuri, cu scopul de a identifica și colecta studii de caz privind incluziunea profesională a resortisanților țărilor terțe (RTT), angajați și antreprenori, în 8 țări: Bulgaria,Suedia, Italia, Franța, Austria, România, Cipru și Ungaria.
Ca urmare a rezultatelor obținute în cadrul acestei cercetări, am selectat cele mai reprezentative 16 studii de caz, cu scopul de a prezenta bunele practici adoptate pentru a depăși dificultățile specifice din diferite contexte, fie sociale, economice sau legislative, toate având în comun același obiectiv: promovarea incluziunii profesionale a RTT, oferind inspirație și exemple concrete.
Într-adevăr, așa cum a declarat și directorul de resurse umane al Big Mamma (un grup francez de restaurante italienești), integrarea RTT este și despre bun-simț: aprecierea oamenilor este cheia unei cifre de afaceri crescute, care în schimb este cheia unei companii de succes.
Toate aceste studii de caz au fost colectate într-un manual practic astfel încât acestă să poată fi folosit ca instrument util pentru angajatori și antreprenori. În plus, acest manual va fi folosit ca material de referință în cadrul activităților de formare MiraGE, care vor începe în primăvara anului 2020.
Mai jos puteți descărca gratuit Manualul: