Novapolis

Marcăm Ziua de 3 octombrie 2020!

Comunicat de presă

Impreună pentru 3 Octombrie Ziua Europeană a Aducerii aminte și Bun venit! pentru migranți

Anul acesta in contextul pandemiei marcăm Ziua de 3 octombrie 2020 printr-un scurt video realizat in cadrul proiectului Snapshots From The Borders, cu ajutorul căruia dorim sa transmitem un mesaj si un apel de solidaritate, toleranta si umanitate față de milioane de refugiati si migranți din întreaga lume.

Ziua de 3 octombrie nu este o zi ca oricare alta. Această dată este una simbolică care ne amintește că în anul 2013, un număr de 368 de persoane, femei, copii și bărbați, și-au pierdut viața într-un naufragiu în largul coastei insulei Lampedusa.

Data de 3 octombrie ar putea fi o zi pentru a comemora migranții și refugiații care au murit pe mare sau care sunt dati dispăruți. 3 octombrie poate fi o zi pentru a ne aminti trecutul, pentru a aborda mai bine prezentul și pentru a ne imagina viitorul bazat pe responsabilitate, înțelegere și respect.

Sa facem împreună 3 Octombrie Ziua Europeană a Aducerii aminte și Bun venit! pentru migranți.

*** Proiectul “Snapshots from the Borders” cofinanțat de Uniunea Europeană, este condus de Municipalitatea Lampedusa și Linosa și aduce împreună 36 de parteneri (19 orașe, insule și teritorii de frontieră din 13 țări europene implicate în prima linie în recepția și integrarea imigranților și 17 organizații ale societății civile). Mai multe informații puteți afla accesând website-ul proiectului http://www.snapshotsfromtheborders.eu/romania-projects/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/snapshotsfromtheborders/, persoană de contact Iris Alexe, Coordonator național mobil 0725259919, e-mail: asociatianovapolis@gmail.com

Contact

NOVAPOLIS