Novapolis

Lansarea instrumentului digital WebDoc – Instantanee de la Graniță

18 octombrie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea instrumentului digital WebDoc – Instantanee de la Graniță

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare și Primăria Municipiului Constanța fac publică lansarea instrumentului digital WebDoc realizat în cadrul proiectului Snapshots from the Borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR.

Acest instrument digital a fost creat pentru a face cunoscută și a spune povestea ”Snapshots from the Borders”, un proiect ce a durat circa 4 ani de zile și care a implicat teritorii și parteneri din întreaga Europă. WebDoc-ul este un instrument digital complex în limba engleză și italiană, structurat pe 3 paliere – lexicon, calendar și harta (Lexicon, Timeline & Map) cu rolul de a evidenția o nouă narațiune despre migrație și de a prezenta într-o manieră interactivă activitățile și rezultatele obținute prin proiect.

WebDoc-ul explică astfel unii dintre cei mai folosiți termeni în materie de gestionare a fluxurilor migratorii și cuprinde cele mai semnificative evenimente și momente din cadrul proiectului. Harta are rolul de a prezenta la rândul său fiecare regiune în parte, cu poveștile sale de migrație și mesajul național al Campaniei No More Bricks in The Wall.

Reiterăm mesajul României transmis de solistul trupei Direcția 5, Cristi Enache „Frontierele sunt, de cele mai multe ori, imaginare” în cadrul campaniei proiectului Snapshots from the Borders și vă invităm să descoperiți WebDoc-ul cu informații despre toate activitățile desfășurate în Constanța și teritoriile implicate: http://www.snapshotsfromtheborders.eu/webdoc/

No More Bricks in The Wall:
Acționăm pentru protejarea oamenilor în primul rând, nu a granițelor!!!

***Mai multe informatii despre proiect pot fi găsite accesând http://www.snapshotsfromtheborders.eu/romania-projects/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/snapshotsfromtheborders/ sau la telefon 0725 259 919 ori e-mail: asociațianovapolis@gmail.com, persoană de contact Iris Alexe, coordonator național.

Contact

NOVAPOLIS