Novapolis

Întâlnire de coordonare a institutțiilor publice și actorilor implicați în integrarea migranților III

Antet INTEGRARE+-page-001

 

 

06 martie 2017, Vaslui

COMUNICAT DE PRESĂ

 Cea de-a treia întâlnire trimestrială de coordonare privind integrarea migranților din Regiunea 2 a avut loc la Vaslui

 

Fundația World Vision Romania, în calitate de Beneficiar, alături de Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare – Partener 1 și Asociația Centrul pentru Resurse Civice Constanța – Partener 2 au organizat joi, 02 martie 2017, întâlnirea de coordonare trimestrială a instituțiilor publice și actorilor implicați în integrarea beneficiarilor de protecție internațională (BPI) și resortisanților țări terțe (RTT) din Regiunea 2: județele Constanţa, Tulcea, Brăila, Vrancea, Bacău, Vaslui şi Galaţi.

În cadrul evenimentului, particpanții la întâlnire și-au exprimat punctele de vedere și au adus în discuție aspecte importante privind integrarea migranților din Regiunea 2, dialogând pe marginea unor subiecte cum ar fi: dificultățile și soluțiile privind integrarea migranților la nivel local, competențele și abilitățile interculturale, dezvoltarea de parteneriate și rețele de suport local pentru sprijinirea procesului de integrare a BP și RTT în Regiunea 2 – rezultate și progres în cadrul proiectului INTEGRARE+.

În mod concret, cea de-a treia întâlnire trimestrială de coordonare a creat oportunitatea pentru instituțiile, autoritățile, parteneriir sociali și ONG-urile prezente să analizeze situația actuală a integrării migranților de la nivelul Regiunii 2 și reflecteze asupra contribuției lor, precum și a celor mai bune metode de lucru și direcții de acțiune privind fenomenul imigraționist și procesul de integrare a BP și RTT.

Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Județean Vaslui și s-a desfășurat în cadrul proiectului ”INTEGRARE+: Servicii și asistență pentru migranți în Regiunea 2”, finanţat prin Programul Național – Fondul pentru Azil, Migrație și Integrare (număr de referință contract: FAMI/15.03.02), care are o durată de 12 luni și o valoare totală de 1.469.247,47 lei.

Pentru informaţii suplimentare, vă invităm să contactaţi pe:dna. Narcisa Alexe, Specialist PR și Organizare Evenimente – Asociaţia Novapolis, tel. 0766.304.610, asociatianovapolis@gmail.com

Galerie

Contact

NOVAPOLIS