Novapolis

Infotainmentul Snapshots from the Borders – 07.09.2018, Constanta

comunicat de presa Snapshots_RO-page-001

 

Constanța, 10.09.2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Infotainmentul Snapshots from the Borders Constanța – un spațiu de informare și de lucru dedicat problematicii migraţiei și Agendei 2030

Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța au organizat vineri, 07 septembrie 2018, Infotainmentul Snapshots from the Borders amenajând un stand în Piața Ovidiu din Constanța – un spațiu de informare și de lucru dedicat problematicii migraţiei și provocărilor pe care fluxurile migratorii le au asupra orașelor, în particular asupra celor aflate la graniță.

Evenimentul a avut rolul de a sensibiliza și informa actorii relevanți activi în domeniul migrației și publicul larg din Constanța cu privire la proiectul Snapshots from the Borders și activitățile sale. Infotainmentul a urmărit îmbunătățirea înțelegerii critice a interdependențelor globale care determină fluxurile de migrație către frontierele europene, în perspectiva atingerii Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD), în special ODD 1, 5 , 10, 11 și 16.

Cu această ocazie reprezentanți ai ong-urilor, instituțiilor publice și mediului academic, elevi și tineri, cetățeni și migranți au dezbătut pe marginea fenomenului migraționist în conexiune cu obiectivele de dezvoltare durabilă și și-au exprimat sprijinul pentru Campania ”No more bricks in the Wall”. Totodată, la stand au fost disponibile și au rulat o serie de materiale video și informative despre gestionarea migrației și integrarea migranților în România, despre cultura și contribuția refugiaților la dezvoltarea societății gazdă. În același timp, participanții la infotainment au beneficiat de expertiza reprezentanților Serviciului pentru Imigrări al Județului Constanța, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Gărzii de Coastă Constanța, Universității Ovidius Constanța, Fundației World Vision România și a mediatorilor interculturali prezenți la standul de informare a proiectului Snapshots from the Borders.

Mai mult evenimentul s-a bucurat de susținerea echipei Euroscola a Colegiului Național Pedagogic Constantin Brătescu din Constanța, promoteri ai campaniei ”Europa suntem noi – Europa in care credem”, care au derulat o serie de activități de promovare a proiectului Snapshots from the Borders. Cei 24 de elevi și 2 profesori prezenți în Piața Ovidiu au distribuit flyere și baloane și au discutat despre importanța proiectului în comunitate. Aceștia au participat activ la atelierul de lucru derulat in cadrul evenimentului și s-au bucurat de muzica și voia bună de la stand.

Infotainmentul s-a desfășurat în cadrul proiectului “Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, contract nr. CSO-LA/2017/388-115, co-finantat de Uniunea Europeana prin programul DEAR, implementat de 31 parteneri din diverse state membre ale UE și non-UE și al cărui lider de proiect este Municipalitatea Lampedusa și Linosa (Italia). Mai multe informațiiprivind activitățile proiectului puteți afla accesând: http://www.snapshotsfromtheborders.eu/ sau https://www.facebook.com/snapshotsfromtheborders/ sau/și la telefon 0725 259 919 ori e-mail: asociațianovapolis@gmail.com, persoană de contact Iris Alexe, coordonator național.

comunicat de presa Snapshots_RO-page-001 (1)

Contact

NOVAPOLIS