Novapolis

In curând vor începe cursurile CLARINET

Ne pregătim pentru începerea cursurilor din cadrul proiectului CLARINET [Comunicarea autorităților locale pentru integrare în orașele europene], co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), contract nr. 821562.

Cursurile urmează să se desfășoare în perioada noiembrie-decembrie 2020 și se adresează autorităților publice din Constanța active și interesate de migrație și integrarea migranților și refugiaților.

Prezența migranților nou-veniți si a celor deja stabiliți poate avea un impact deosebit in comunitatea locala, în special asupra celor aflate în zonele de frontieră. Deseori discursul de ură împotriva migranților prevalează in spațiul public, iar autorităților locale le este din ce în ce mai greu sa ajungă la cetățeni și să comunice eficient și adecvat cu privire la această temă de interes pentru comunitate.

Tocmai de aceea la aceste cursuri vom vorbi despre cele mai bune practici, sfaturi practice și exemple concrete, la care administrațiile publice pot face referire atunci când își lansează propriile campanii de comunicare care oferă o narațiune pozitiva despre migrație sau doresc să comunice despre acest subiect dincolo de noțiunile de invazie și amenințare, ci folosind sentimente de empatie și curiozitate.

Contact

NOVAPOLIS