Novapolis

Eveniment de promovare a Centrului Cultural Multifunctional My Place

jrs

24 martie 2014

 

Comunicat de presă

 

 

Asociaţia JRS România împreună cu Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare anunţă evenimentul de promovare a Centrului Cultural Multifuncţional My Place, care  a avut loc luni, 24 martie 2014, în intervalul orar 14:00 – 16:00, la sediul din str. Mr. Ilie Opris, nr.54, sector 4, Bucureşti.

 

Evenimentul a inclus cuvântul de deschidere din partea organizatorilor şi a oficialităţilor, prezentarea Centrului Cultural Multifuncțional My Place, momente artistice ale reprezentanţilor comunitaţilor de straini însoţite de un dineu multicultural.  Au participat reprezentanţi ai ambasadelor comunităţilor de străini aflate în România, precum şi ai instituţiilor implicate în domeniul imigraţiei la nivel naţional şi local, cât si organizaţiile neguvernamentale care oferă asistenţă în vederea integrării. Totodată, au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai asociaţiilor de străini, ai unităţilor educaţionale şi ai centrelor culturale relevante, lideri ai comunităţilor de imigranţi, mediatori interculturali, mass-media.

 

Sub sloganul „Locul in care ne intalnim”, My Place este singurul centru cultural multifuncţional din România destinat comunităţilor de străini care susţine o gamă largă de activităţi în domeniul cultural, recreaţional şi educaţional. Acestea pot lua forma unor ateliere de creaţie, seminarii pe diferite teme de interes, activităţi sportive, expoziţii, seri culinare, întâlniri tematice, alte evenimente la cerere.

 

Activităţile derulate facilitează integrarea străinilor în România şi promovează valorile acestora pentru construirea unei comunităţi solidare. Activităţile constituie în acelaşi timp, un punct de sprijin pentru asociaţiile şi comunităţile de străini care activează în domeniul integrării.

 

Evenimentul de promovare este organizat în cadrul proiectului „My Place  – Centrul Cultural Multifuncţional – o punte pentru integrarea RTT în România” finanţat din Fondul European de Integrare a resortisanţilor ţărilor terţe, prin Programul General “Solidaritatea şi Gestionarea fluxurilor migratorii” (ref: IF/12.02-04.01) al Uniunii Europene, gestionat în România de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Schengen, ca Autoritate Responsabilă, şi Inspectoratul General pentru Imigrări, ca Autoritate Contractantă.

 

*************

Conform Inspectoratului General pentru Imigrări, la data de 31.12.2012, în România se aflau înregistrați, cu drept de ședere legală, un număr de 55823 de străini, dintre care 44992 – cu ședere temporară și 10831 – cu ședere permanentă. Din punct de vedere al scopului pentru care străinii au obținut drept de ședere temporară, cei mai mulți – 19763 persoane – fiind membri de familie ai cetățenilor români, un număr semnificativ – 8794 persoane – aflându-se în România la studii, iar 5124 persoane – în scop de muncă. Din punct de vedere al ţărilor de origine, cei mai mulţi străini cu şedere temporară erau din Moldova (13.254), Turcia (8.935) şi China (6.902). În regiunea București-Ilfov sunt înregistrați cei mai mulți străini cu ședere legală, numărul lor fiind de 23470 persoane, la sfârșitul anului 2012.

_______________________________________________________________

Pentru informaţii suplimentare:

Ştefan Leonescu, Responsabil relaţii publice şi comunicare, JRS Romania, tel. 0732129236; imyplace.ro@gmail.com

Narcisa Alexe, Responsabil Campanie, Asociaţia Novapolis, tel. 0766 304 610, asociatianovapolis@gmail.com

Comunicat de presa eveniment de promovare a Centrului Cultural Multifuncţional My Place

Contact

NOVAPOLIS