Novapolis

Direcția 5 – ambasador al Campaniei „No more bricks in the Wall” în România!

10 septembrie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ
Direcția 5 – ambasador al Campaniei „No more bricks in the Wall” în România!

Un număr de 19 teritorii, 17 autorități locale, 14 organizații non-guvernamentale din întreaga Europă s-au unit pentru a face auzite vocile migranților din toată lumea și pentru a face apel la solidaritate față de refugiați prin intermediul mesajelor ambasadorilor campaniei europene „No more bricks in the Wall”.

Primăria Municipiului Constanța și Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare derulează activitățile de promovare și informare în România cu privire la fenomenul migrației și gestionarea imigrației și integrării refugiaților, în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare ale Agendei 2030.

Ca parte a acestui demers, ne bucurăm că Direcția 5, una dintre cele mai bune și cunoscute trupe din România, a răspuns pozitiv și s-a alăturat campaniei ”No more Bricks in the Wall” ca ambasador al mesajului de solidaritate și umanitate pentru imigranți și refugiați din partea României.

Cristi Enache, solistul trupei Direcția 5, a răspuns la câteva întrebări despre fenomenul migrației în România și cu această ocazie am surprins mesajul său în videoclipul campaniei desfășurate în țara noastră.

Mesajul campaniei ”No more bricks in the Wall” este cu atât mai important în lumina recentelor evenimente din Afganistan și în contextul apropierii datei de 3 octombrie – declarată prin lege de Senatul italian ca Zi de comemorare a victimelor imigranți și Bun venit!, și care ne amintește de momentul tragic din 2013 când un număr de 368 de persoane (femei, copii și bărbați) și-au pierdut viața într-un naufragiu în largul coastei insulei Lampedusa.

Campania „No more bricks in the Wall” se derulează sub egida proiectului „Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR (contract nr. CSO-LA/2017/388-115), al cărui lider de proiect este municipalitatea din Lampedusa și Linosa, Italia.

Urmăriți clipul integral pe canalul nostru de youtube: https://www.youtube.com/watch?v=UbWcyNovdJQ

***Mai multe informatii despre proiect pot fi găsite accesând http://www.snapshotsfromtheborders.eu/romania-projects/ sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/snapshotsfromtheborders/ sau la telefon 0725 259 919 ori e-mail: asociațianovapolis@gmail.com, persoană de contact Iris Alexe, coordonator național.

 

Contact

NOVAPOLIS