Novapolis

Cursuri de antreprenoriat derulate în marile orașe ale tarii

 

30 martie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

Cetățeni din țări terțe, aflați pe teritoriul României, au aflat care sunt pașii de urmat în vederea demarării unei afaceri pe cont propriu

IMG-20210401-WA0003Asociația Novapolis – Centrul de Analize și Inițiative pentru Dezvoltare, cu sprijinul Centrului de Integrare pentru Migranți Braşov, AIDRom Timișoara,  Asociatia Filantropia Oradea și a Comunității Tinerilor Basarabeni din Constanța, a organizat în perioada noiembrie 2020 – martie 2021, seria de cursuri “Antreprenor migrant în România”, adresate cetățenilor din țări terțe aflați legal în România. Cursurile au avut loc atat online cât și față în față în marile orașe, unde se află comunități numeroase de migranți: Constanța, Brașov, București și Timișoara.

Cursurile de formare au fost derulate în cadrul proiectului MIraGE-Integrarea Migranților pentru Creștere Economică în Europa, și au avut drept scop, promovarea spiritului antreprenorial în rândul cetățenilor non-UE (RTT), stabiliți în România, ca factor-cheie al accesului, integrării și competitivităţii pe piața muncii din țara noastră.

IMG-20210401-WA0004Sesiunile de formare au fost interactive, cu aplicații și exerciții practice, și au reunit atât viitori, cât și actuali antreprenori, care au dezbătut alături de formatori și experți, informații actualizate despre ce înseamnă înființarea și funcționarea unei firme, cât și despre cum pot realiza un plan de afaceri realist, conectat la viața economică actuală, cu care să facă primii pași pe piața muncii, dar și informații cu privire la devoltarea afacerii.

Participanții, au aflat astfel, informații și sfaturi practice, despre ce înseamnă să fii un bun antreprenor, tehnici de identificare a ideilor de business, de cristalizare a unei idei în sensul organizării unei afaceri, de lansare a produselor și serviciilor, de planificare a activităților și de obtinere a finanțării în diferite etape de dezvoltare.

Mulțumim tuturor participanților pentru interes, dar și colaboratorilor pentru suportul oferit în realizarea acestor cursuri!

***Proiectul european “MIraGE – Migrant Integration for Growth in Europe” [Integrarea Migranților pentru Creștere Economică în Europa] este co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), contract nr. 821714.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați pe Iris Alexe, Asociația Novapolis, mobil: 0725 259 919, email: asociatianovapolis@gmail.com; www.mirageproject.eu.

 

 

Contact

NOVAPOLIS