Novapolis

CLARINET- Positive Storytelling Kit privind Migrația și Integrarea pentru Autoritățile Locale

Screenshot_20200908-233524_DrivePublicam „Setul de Experiențe Pozitive (Positive Storytelling Kit) privind Migrația și Integrarea pentru Autoritățile Locale” CLARINET_TOOLKIT_RO ce reunește o serie de campanii de comunicare care oferă o narațiune pozitiva despre migrație, multe dintre ele fiind extrem de inovatoare și exemple de reală inspirație.

Obiectivul acestuia a fost de a aduna cele mai bune practici, sfaturi practice și exemple concrete, la care administrațiile publice pot face referire atunci când își lansează propriile campanii de comunicare.

Întrucât discursul de ură împotriva migranților devine din ce în ce mai răspândit în sfera publică, este de o importanță fundamentală să oferim instrumente eficiente actorilor care se află în prima linie a dezbaterii privind migrația, pentru a-i ajuta pe aceștia să ajungă la cetățenii europeni și la autoritățile locale, în mod special la cele situate în zonele de frontieră, unde prezența migranților nou-veniți are un impact deosebit asupra demografiei locale. În general, acest set de instrumente se adresează tuturor părților interesate, publice sau private, care doresc să comunice o narațiune diferită despre migrație, dincolo de noțiunile de invazie și amenințare ci folosind sentimente de empatie și curiozitate.

Setul de instrumente este interactiv, așa că, dacă doriți să aflați mai multe informații despre un anume proiect, trebuie doar să urmați link-urile și să continuați să citiți mai multe pe site-ul nostru. Veți avea, de asemenea, șansa de a răsfoi produsele multimedia create în cadrul campaniilor, de la melodii la videoclipuri animate, scurtmetraje și documentare.

Kitul a fost elaborat în cadrul proiectului “Communication of Local AuthoRities for INtegration in European Towns” CLARINET [Comunicarea autorităților locale pentru integrare în orașele europene], co-finanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Azil, Migrație și Integrare (FAMI), contract nr. 821562.

Lectură plăcută!

Contact

NOVAPOLIS