Novapolis

Centrul Cultural Multifuncțional My Place prezintă Rețetarul Multiculturalitate în bucate

Fullscreen capture 9272014 62901 PM

Centrul Cultural Multifuncțional My Place prezintă Rețetarul Multiculturalitate în bucate – Un adevărat ospăț multicultural și o delectare pentru trup și suflet!

 

Centrul Cultural Multifuncțional My Place se mândrește din 2013 cu o activitate bogată în evenimente și acțiuni culturale, recreaționale și educaționale care mai de care mai interesante și mai benefice pentru integrarea străinilor din România și pentru atingerea scopului proiectului – sprijinirea comunităţilor de străini, a resortisanţilor ţărilor terţe prin menținerea unui Centru Cultural Multifuncţional şi dezvoltarea în cadrul Centrului a unor activităţi sociale, recreative, educaţionale şi culturale care să faciliteze existenţa unui mediu adecvat pentru susţinerea activităţilor multi şi interculturale, cu sprijinul şi implicarea directă a străinilor.

 Așa a luat naștere Rețetarul Multiculturalitate în bucate de la Centrul Cultural Multifuncțional My Place.

Centrul My Place este un colț unic în București unde străinii se întâlnesc și găsesc un spațiu amenajat special pentru ei. Aici se împărtășesc povești de viață la o ceașcă de ceai, se deapănă amintiri și se construiesc vise. Obiceiurile culturale, tradițiile și datinele specifice diferitelor comunități de străini din București și nu numai, capătă viață și copleșesc toate simțurile.

Nu de puține ori la My Place s-a putut experimenta multiculturalitatea cu gust. Fie la atelierele culinare, fie la evenimentele ocazionale, fie la aniversări sau petreceri multiculturale, nu au lipsit bucatele alese din diverse culturi și nici micile secrete și trucuri culinare care potențează savoarea, textura și pun în valoare influențele bucătăriilor din țările de origine ale participanților.

Pe de o parte, Rețetarul este o scurtă incursiune către descoperirea deliciilor din lumea întreagă – bucate orientale, africane, arabe, asiatice, moldovenești, sud și nord americane, și pe de altă parte este o invitație la o altfel de muticulturalitate – un tărâm al mâncărurilor alese ce îmbină armonios gusturi, arome, oameni, obiceiuri și tradiții.

Rețetarul te îmbie să te lași purtat de vraja miresmelor și senzațiilor plăcute și să pășești în lumea pasiunii și a desfătării culinare multiculturale. Rețetele creează o lume încântătoare a gustului bun al mâncării <<de acasă>> de oriunde ai fi.

”Alege cu poftă una dintre rețete noastre și află farmecul bucatelor cu iz sud și nord american, oriental, african, arab, asiatic sau moldovenesc. Rețetarul Multiculturalitate în bucate – Un adevărat ospăț multicultural și o delectare pentru trup și suflet!”, așa sună îndemnul către cititorii rețetarului Multiculturalitate în bucate.

Mâncarea este cea care aduce culturi împreună și acest lucru se întâmplă mai ales atunci când diverse arome și culturi diferite intră în contact. Tipurile de mâncare, felul în care sunt preparate și modul de servire, bunele maniere la masă sunt cea mai bună formă de expresie a culturii proprii popoarelor, familiilor și indivizilor.

Hrana este atât o sursă relevantă de semnificație, dar și o formă eficientă de comunicare, bazată pe numărul limitat al varietății de substanțe comestibile, practici, credințe și norme care formează o rețea de sisteme interconectate foarte larg. Când diferite sfere culinare interacționează, experiențele legate de alimente evidențiază caracterul cultural al competențelor gastronomice, forțând indivizii să se angajeze în comunicarea exprimată prin mâncare.

Centrul Cultural Multifuncțional My Place își propune să creeze în continuare o astfel punte de legătură între diferitele culturi, să ofere spațiul și atmosfera potrivite împrietenirii migranților și împărtășirii obiceiurilor și tradițiilor specifice fiecăruia pentru ca migranții să se poată simți ca la ei acasă, celebrând cultura proprie prin mâncare și prietenie.

Rețetarul Multiculturalitate în bucate a fost realizat în cadrul proiectului „My Place – Centrul Cultural Multifuncţional – o punte pentru integrarea RTT în România” (ref: IF/12.02-04.01/2013) cu sprijinul Inspectoratului General pentru Imigrări, migranților, mediatorilor interculturali, voluntarilor și specialiștilor în domeniul migrației.

Rețetarul Multiculturalitate în bucate este disponibil online în limba română și în limba engleză la adresa: www.imyplace.ro sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/imyplace.

 

Pentru mai multe informații vă rugăm contactați:

Iris ALEXE, Responsabil proiect, email: asociatianovapolis@gmail.com, tel. 0725 259 919.

 

Poftă bună și succes la gătit!

20150320_13232420150320_134622

Retetar Centrul My Place RO_EN

 

Contact

NOVAPOLIS