Novapolis

Studiul Cooperarea NGO-urilor din regiunea Mării Negre în răspunsul umanitar pentru cetățenii ucraineni care fug de conflict

Studiul Cooperarea NGO-urilor din regiunea Mării Negre în răspunsul umanitar pentru cetățenii ucraineni care fug de conflict

Asociația Novapolis-Centrul de Analiză și Inițiative pentru Dezvoltare a realizat studiul Cooperarea ONG-urilor din regiunea Mării Negre în răspunsul umanitar pentru cetățenii ucraineni care fug de conflict în cadrul proiectului ”BSMigraNet – Cooperare regională și consolidare a capacității ONG-urilor ucrainene pentru un răspuns umanitar coordonat în Marea Neagră”.

Proiectul „BSMigraNet – Cooperare regională și consolidare a capacității pentru OSC-urile ucrainene pentru un răspuns umanitar coordonat în Marea Neagră” a fost derulat de Asociația Novapolis-Centrul de Analiză și Inițiative pentru Dezvoltare și Centrul de Informații și Resurse PRO BONO din cadrul ”Construirea Capacității OSC-urilor pentru Cooperare Regională în Regiunea Mării Negre”, implementat de Platforma ONGD din România – FOND în 2022 și este finanțat de Uniunea Europeană.

Analiza evaluează și cartografiază nevoile ONG-urilor din UA, RO, MD și regiunea Mării Negre în ceea ce privește răspunsul coordonat și modul de a face față crizei umanitare cauzate de războiul din Ucraina și provocările în coordonarea public-privată în furnizarea unei soluții adecvate. răspuns la nevoile cetățenilor ucraineni care fug de conflict.

Totodată, studiul adună practici relevante și acțiuni inspiratoare din UA, RO, MD și alte țări din regiunea Mării Negre sau cu experiență importantă în managementul fluxurilor migratorii sau acordarea de asistență umanitară.

Mai mult, studiul oferă recomandări cheie, propune instrumente și soluții pentru îmbunătățirea mecanismelor de coordonare a răspunsului pe care instituțiile publice și organizațiile neguvernamentale și populația îl pot oferi în gestionarea unei crize umanitare și a populației ucrainene afectate.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe dna Alexe Narcisa, expert Asociația Novapolis la telefon 0766.304.610 sau e-mail: asociatianovapolis@gmail.com.

study BSMigraNET

Contact

NOVAPOLIS