Novapolis

Asociația Novapolis susține Școala de Vară privind Migrația și Azilul 2018

 

Asociația Novapolis se numără printre susținătorii Școlii de Vară privind Migrația și Azilul 2018 – Integrarea migranților și refugiaților pe piața muncii, organizată în cadrul proiectului italian „Voci di Confine”, proiectul AID 011039, co-finanțat de Agenția Italiană Cooperare pentru Dezvoltare.

În acest context invităm persoanele interesate (studenți, cercetători, jurnaliști, experți și asistenți sociali, membri ai organizațiilor internaționale și ONG-uri, funcționari publici naționali și europeni care lucrează în domeniul migrației și al comunicării) să se înscrie la cursurile Școlii de vară din acest an care va avea loc în perioada 9-14 iulie 2018, la Bologna, Italia. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 15 iunie 2018. Vă rugăm să aveți în vedere că există un număr limitat de locuri disponibile.

Ediția din 2018 se va concentra pe integrarea economică a migranților și a refugiaților în statele membre ale UE și integrării profesionale a acestora în condițiile în care participarea pe piața muncii este cel mai important pas spre o integrare reușită în societățile gazdă. Școala de vară va aborda în mod special următoarele subiecte: Politici și statistici privind integrarea profesională a migranților în Europa; Analiza și compararea politicilor active de muncă adoptate în unele țări ale UE. Suprapunerea cererii și a ofertei: modul de integrare a migranților și a refugiaților (aspecte critice, elemente pozitive, bune practici); Certificări și recunoașterea calificărilor și a competențelor; Formare profesională; Discriminarea pe piața muncii; Migrația circulară și dezvoltarea țărilor de origine; Activități independente și auto-ocupare.

Mai multe informații privind Școala de Vară privind Migrația și Azilul 2018 – Integrarea migranților și refugiaților pe piața muncii puteti afla accesând urmatorul link: http://www.migrationschool.eu/

Contact

NOVAPOLIS